Ego na plus, seria ceramiki i mebli - KOŁO Ego Plus

Seria Ego Plus zasługuje na wiele plusów: za wzornictwo, funkcjonalność, bogaty wybór ceramiki i praktyczny zestaw mebli.

W łazience wyposażonej w ceramikę i meble Ego Plus znalazły zastosowanie najważniejsze nowe trendy. Nowoczesna łazienka to wnętrze bardzo dobrze rozplanowane. Przestrzeń jest maksymalnie wykorzystana i podzielona na strefy o różnych funkcjach. Współczesna łazienka to pomieszczenie komfortowo wyposażone, którego aranżacja w pełni odpowiada wymaganiom domowników, zapewnia im wygodę i niezbędne poczucie prywatności. Łazienka Ego Plus ma wszystkie te cechy. I do tego jest na czasie!

Część wnętrza, w której znajduje się umywalka, przesądza o charakterze całego pomieszczenia. To ona nadaje ton! Ponieważ w serii Ego Plus jest duży wybór umywalek strefę tę można zaaranżować na wiele sposobów. Do wyboru są umywalki o tradycyjnym kształcie, symetryczne i asymetryczne z szerokim blatem po prawej lub lewej stronie misy. Taki blat stanowi dodatkowe miejsce na kosmetyki i przybory toaletowe. Ciekawym pomysłem do rodzinnej łazienki jest zamontowanie dwóch umywalek asymetrycznych obok siebie, tak by stykały się blatami.

Z kształtem umywalek Ego Plus harmonizują formy misek ustępowych i bidetów z serii Ego, które są dostępne w wersjach wiszących i stojących. W proponowanej aranżacji łazienki Ego Plus miska i bidet, umieszczone przy ściance, tworzą intymną strefę toalety. Po drugiej stronie tej ścianki, będącej jednocześnie funkcjonalnym regałem na kosmetyki, stoi wanna. W części kąpielowej przewidziano także komfortową dwuosobową kabinę prysznicową.

Ceramika tworzy spójną całość z meblami Ego Plus. Zaokrąglone boki mebli nawiązują do eliptycznego kształtu misy umywalki. Szafki podumywalkowe są dwojakiego rodzaju, idealnie dopasowane do dwóch typów umywalek – symetrycznych i asymetrycznych. Wysokie szafki boczne mają modną formę słupka, mocowanego do ściany. Drzwiczki w tych szafkach są nie tylko od frontu, ale również z boku, dzięki temu przestrzeń do przechowywania jest lepiej rozplanowana, a dostęp do półek znacznie łatwiejszy. Wysokie słupki można zestawiać z niskimi szafkami bocznymi.

Niskie szafki mogą być wykorzystywane także na kilka innych sposobów jako: wolno stojące, wiszące lub mobilne (na kółkach).

Meble Ego Plus mają nowoczesną formę i modne wykończenie. Korpusy szafek pokrywa okleina o wzorze srebrnego jesionu. Efektowne czarne fronty są wykonane z lakierowanego szkła. Okalająca drzwiczki srebrna ramka i prosty uchwyt stanowią dyskretną ozdobę szafek.

Praktyczny zestaw mebli dopełniają pionowe i poziome lustra. Lustra są wyposażone w zestaw oświetleniowy, nie trzeba więc osobno dobierać lamp do łazienki. Oświetlenie włącza się samoczynnie, gdy domownik podchodzi do lustra (czujnik ruchu).

Umywalki symetryczne mają szerokości 55, 60 i 65 cm, asymetryczne (prawe i lewe) 65 i 80 cm. Umywalki są dostępne z powłoką Reflex Koło, która chroni ceramikę przed osadzaniem się kamienia i zanieczyszczeń oraz ułatwia utrzymanie czystości.

Szafki wiszące podumywalkowe (prawe, lewe i środkowe) mają wymiary 110x46x36 cm. Wymiary szafek podumywalkowych do umywalek asymetrycznych - 46x36x36 cm. Szafki boczne o szerokości 40 cm i głębokości 32 cm mają dwie wysokości: 160 cm i 81,7 cm. Niższą z szafek można wyposażyć w chromowany kosz na bieliznę. Lustro pionowe ma wymiary 65x58x7,5 cm, poziome 110x65x7,5 cm.

Szukaj zdjęć produktów

Pobierz logotypy

Prywatność   |   Wszelkie prawa zastrzeżone © 2010-2014 Sanitec KOŁO Sp. z o.o.
YouTube Facebook
Infolinia  +48 801 17 17 17